Een Blog beginnen

Iedereen hoor je er over een BLOG of wel een digitaal op het internet geplaatste collum. Schrijven is nou niet echt mijn sterkste vak geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Dus stoor je niet aan mijn schrijf/tik fouten en als mijn schrijfstijl je niet aanstaat dan zit er niet veel anders op dan deze site te verlaten 🙂

anyway, ik maak niet heel veel gekke dingen mee. Maar aangezien ik regelmatig in mijn werk dingen bij leer wil ik deze archiveren, delen en uiteindelijk ook kennis behouden. Niets is zo vervelend als dat je vandaag een probleem met iets hebt, je zoekt je rot op het internet om het probleem op te lossen. Je bent 1 uur bezig, je bent 2 uur bezig en je vind de oplossing pas uren later op een plek waar het totaal niet van verwacht. Sommige schrijven dit op een papiertje, andere kunnen het onthouden en ik wil het onthouden opschrijven en mogelijk delen zodat de zoektocht toch minder groot zal worden voor ieder!!

Ik heb diverse BLOG programmatuur in het verleden geprobeerd en in kwam er maar niet uit hoe ik het ooit zou kunnen gebruiken. Ik ben toch niet iemand die zomaar een stukje gaat schrijven om te vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt vandaag. Dat deel ik wel in privÈ kringen. Toch heb ik wel eens iets dat ik graag met anderen zou willen dellen. maar ja om ÈÈn keer per maand eens iets neer te zetten op een eigen blog is ook weer zo wat 😉 dus ja dan maar een eigen kennis database bij houden. Echter ik heb niet overal toegang tot mijn thuis computer en kan ook niet overal dus bij mijn kennis gegevens komen. ja ik kan deze kopiÎren naar mijn werk laptop. Maar dat wil ik niet, dit is mijn kennis en ik wil deze permanent niet op een werk laptop hebben. Daarnaast wil ik ook niet alles publiceren. Sommige items zullen ook alleen bekend worden gemaakt voor een bepaalde groep gebruikers. Dit omdat sommige data ook best wel gevoelig kunnen zijn zoals bepaalde interne documentatie die gebruikt wordt. afijn ik zal zo veel mogelijk relevante data publiceren die gewoon voor iedereen beschikbaar mag zijn 🙂

Nu waarom WordPress? Eigenlijk heel eenvoudig. Het is een eenvoudig pakket, vrij ligt voor het systeem, ik draai deze site op een MacMini uit 2009 icm Apache 2.2, MySQL 5.2 en PHP 5.8. De Mac Mini is een 4 Gb Mem 120 Gb SSD disk en zorgt voornamelijk er voor dat ik films series en muziek kan luisteren/zien. De MacMini kost mij kwa stroom ongeveer 50 Euro in het jaar ik vind dit afdoenlijk en is goedkoper dan een webhoster te zoeken die ook aan mijn vereisten zou kunnen voldoen. Mocht ooit de load van deze site nou echt te hoog worden en ubber traag dan kan ik altijd nog gaan zoeken naar een goed alternatief. Andre software pakketen die ik heb bekeken vond ik persoonlijk niet fijn werken. Mocht je suggesties en of opmerkingen hebben op de site. Laat me dit dan weten via een reactie aan de onderkant van dit bericht. O stel regel 🙂 we groeten elkaar niet….