FIFA Euro 2012

Nog anderhalve maand en dan begint de EURO gekte weer in Nederland. nagenoeg moet ik toegeven dat dit toch meestel mijn favoriete tijd is.

Om de 2 jaar gezellig 3 weken goed voetbal op de TV. Sportiviteit ten top, geen gehannes met Feyenoord en Ajax. Nee deze 2 totaal verschillende mensen. Zijn dan ineens dikke vrienden. Want we zijn voor ORANJE!! ach ja ik ben zelf Feyenoorder en ik kan me toch wel storen aan het voetbal haat. Tuurlijk heb ik liever dat Feyenoord alles wint en Ajax is voor mij niets meer dan een club die ik zelf zie als een goede tegenstander. En ik zie dan hierom ook liever dat Ajax een europa wedstrijd tegen een buitenlandse club verliezen dan elke andere Nederlandse club. Maar dat heeft meer te maken dat Ajax de tegenstander is van Feyenoord.

Nu Europa weer voor de deur staat en alle Nederlanders weer hand in hand staan om Oranje te steunen en daar waar nodig is zo hard mogelijk Nederland O Nederland te zingen. Meest gezellige competitie die er maar bestaat samen met het WK natuurlijk. Mooi voetbal, veel actie en de wil om te winnen is aanwezig. Het is een eer om voor Oranje te spelen. Ook op games gebied bestaat er weer verassingen te wachten. EA wel bekend van de Fifa reeks heeft ook weer een nieuw spel uitgebracht dat 24 april in de winkels ligt althans niet in de winkels maar als DLC te verkrijgen via Fifa 12. Voor de Xbox, PS3 en PC. voor 30 Euro kan je de DLC downloaden via de betreffende online store. Gemakkelijk wel maar waarom zou je dit als DLC aan bieden. Een pers voorlichter van EA stelde dat zij onderzoek hebben gedaan naar dit fenomeen. Zij kwamen er achter dat veel FIFA spelers ook het WK of EK game willen aanschaffen en deze best als DLC zouden willen kopen ipv een volledig nieuw spel te kopen in de winkel. Voordeel hiervan is dat veel gamers minder geld uit hoeven te geven aan een nieuw spel. Zo’n game is toch al nieuw in de winkel ruim 50 tot 60 euro. de DLC is daartegen maar 30 euro. Een gamer zal dus minder geld uit te hoeven geven. meer gamers zullen mogelijk het spel toch gaan kopen, want de drempel is iets lager. Nadeel is dat er ook veel WK EK spelers zijn. Die kopen alleen het spel om de competitie wedstrijden na te spelen. Erg leuk maar nu zullen zij toch het FIFA spel moeten aanschaffen en daarna de DLC. Gelukkig is het spel in de afgelopen 6 maanden van 60 euro gedaald naar ruim 30 euro. Dus die 30 Euro extra hadden zij mogelijk toch wel uitgegeven voor het losse spel als deze er zou zijn. De spelers die het spel al reeds hebben zullen ook een redelijke lage drempel hebben omdat het spel als DLC 30 euro kost. Dus ook zij zullen goedkoper uitzijn dan 2x 60 euro neer te tellen voor een extra game dat minimaal is verbeterd en toch nog het EK online/offline kunnen spelen.

Het lijkt mij hierom om een WIN WIN situatie te gaan. De EK spelers zullen niet meer uitgeven dan normaal en de FIFA spelers zullen 30 euro goedkoper uitzijn als zij al het spel wilde hebben.