Help Microsoft Kinect Voice controle ontwikkelen met Voice Studio

Een nieuwe app, waarvan wij nog geen officiÎle aankondiging habben gezien, is opgedoken op het Xbox Dashboard.†Voice Studio†is bedoeld om Spraak Herkening met Kinect te verbeteren. Betekent dit dat Nederlandse spraakherkenning onderweg is?

De meeste apps gaan aan Nederland voorbij, dus heel vaak kom kom ik niet in de app marketplace van Xbox Live. Zojuist keek ik toch even en vond daar†Voice Studio, een gratis app die bedoeld is om de Kinect stemherkenning te verbeteren.
Microsoft vraagt spelers de app door zo veel mogelijk mensen te laten testen. De app bestaat uit 8 tracks. Elke track bestaat uit 30 zinnen die je moet oplezen. De opgenomen geluidsfragmenten upload je vervolgens naar Microsoft, waar de gegevens gebruikt zullen worden om de†spraakherkenning†van Kinect te verbeteren.
Er zijn spannendere bezigheden, maar je wordt gelukkig wel voor de moeite beloond. Je krijgt wat leuke rekwisieten voor je avatar en er zijn vier achievements die samen 50 Gamerscore punten opleveren.
Belangrijker is het feit dat ook wij Nederlanders gevraagd worden om aan deze app mee te doen. Betekent dit dat de beloofde Nederlandse spraakherkenning in 2012 zal verschijnen?
Wil je ook helpen en makkelijk achievements verdienen? Download de app dan in de app marketplace van Xbox Live.