Het leed dat License Key heet

Op het moment in 2002 toen Windows XP uitkwam was er ruim 35 dagen voor het

uitkomen de OEM-SPL Licentie bekend die OEM bouwers zoals DELL, HP, Packer Bell gebruiken om een single preimaged systeem te activeren. in 2004 Heeft microsoft WGA geÔntroduceerd. Hiermee werden hacks om eigen licentie key’s te activeren moeilijker gemaakt maar niet onmogelijk.

Vandaag was ik bij een klant die een virus had op zijn computer. De machine gaf al snel een BSOD met de meldi
ng 0x0000007B deze melding houd eigenlijk in dat de SATA drivers niet geladen kunnen worden. Oplossing is vaak windows opnieuw te installeren en de machine terug in het netwerk plaatsen. Echter Windows installeren is vaak het probleem niet, maar het instellen van de License key.
Na de installatie van Windows XP SP2 kwamen we in het login scherm. Echter bij het proberen in te loggen op de machine moesten we direct de machine activeren. Normaal geen probleem, alleen nu omdat de netwerk kaart niet was geÔnstalleerd konden we niet via het internet activeren. Hierom de telefonische keuze gemaakt. Hierbij heb je een 5×5 cijferig †key Product ID die je telefonisch moet opgeven. Hierna krijg je een gegenereerde code terug die je zelf moet intikken in windows en het systeem is geactiveerd. Helaas werd deze code niet gegenereerd. Ook omdat we niet konden inloggen en het systeem niet in konden getracht een ander installatie medium te gebruiken. Hierbij dezelfde uitkomst, wel konden we nu inloggen maar het systeem niet activeren. Na ruim 5 uur te hebben geprobeerd om maar een werkend systeem te installeren de keuze gemaakt om de machine op kantoor te laten installeren door onze servicedesk. Daar zijn meer juiste installatie media’s beschikbaar en dus ook mogelijk om een goede installatie voor elkaar te krijgen.